လေဆာဖြင့်အမွှေးချွတ်ခြင်းအကြောင်း

အပြိုင်အဆိုင်တွေ လှပလာကြတဲ့ ခေတ်ကြီးမှာ မိမိခန္တာကိုယ်မှာ မလိုချင်တဲ့အမွှေးအမျှင်တွေကို နည်းမျိုးစုံနဲ့ ဖယ်ရှားလာကြပါတယ်။ အမွှေးရိတ်ခြင်း၊ အမွှေးနှုတ်ခြင်း၊ အမွှေးကျွတ်ဆေးသုံးခြင်း၊ waxing လုပ်ခြင်းတို့အပြင် လေဆာ(laser) နဲ့လည်း မလိုချင်တဲ့ အမွှေးတွေကို ဖယ်ရှားလို့ရပါတယ်။

-လေဆာနဲ့ အမွှေးချွတ်တယ်ဆိုတာဘာလဲ။

လေဆာနဲ့ အမွှေးအမျှင် ဖယ်ရှားတယ်ဆိုတာ အမွှေးထွက်စေတဲ့ မွှေးညှင်းလေးတွေကို လေဆာအလင်းရောင်ခြည်နဲ့ ဖျက်စီးလိုက်တာပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

-ဘယ်လိုအမွှေးတွေကို လေဆာနဲ့ပစ်ပြီး ကုမှာလဲ။

အမည်းရောင်၊ အညိုရင့်ရောင်၊ နီညိုရောင် စတဲ့ အရောင်ရင့်တဲ့ အမွှေးတွေကို လေဆာနဲ့ ဖယ်ရှားနိုင်ပါတယ်။ အရောင်ဖျော့ဖျော့ အမွှေးလေးတွေကိုတော့ လေဆာနဲ့ပစ်ပြီး ဖယ်ရှားရင် ရလဒ်မကောင်းတတ်ပါဘူး။

-ဘယ်နှကြိမ်လုပ်ရမှာလဲ။ ဘယ့အချိန်မှာ ရလဒ်သိသာနိုင်မလဲ။

အမွှေးအမျိုးအစားနဲ့ အရောင်ပေါ် မူတည်ပြီးတော့ အကြိမ်အရေအတွက် ကွာခြားနိုင်ပါတယ်။ အနည်းဆုံး ၈ကြိမ်လောက်လုပ်ရတတ်ပါတယ်။ ဆရာဝန်ညွှန်ကြားချက်နဲ့ အသုံးပြုတဲ့ စက်အမျိုးအစားပေါ် မူတည်ပြီးတော့ တစ်ကြိမ်နဲ့တစ်ကြိမ် ကြားမှာ ၃-၈ ပတ်ခြားပြီး ကုသနိုင်ပါတယ်။
ကုသပြီး အမွှေးလေးတွေ ကျွတ်ဖို့ ကွာဖို့ ၂-၃ပတ်ခန့် အချိန်ယူရပါတယ်။ အမွှေးလေးတွေ သူဘာသာသူ မကျွတ်ခင်မှာဆွဲနုှတ်ခြင်း မပြုလုပ်သင့်ပါဘူး။

-ဘေးထွက်ဆိုးကျိုး ဘာတွေရှိနိုင်လဲ။

လေဆာပစ်ထားတဲ့နေရာမှာ ယားယံတာ၊ နီတာ၊ ရောင်တာ၊ အရေပြားအရောင်မညီတာ၊ ဝက်ခြံထွက်တာ မျိုးတွေ ၂-၃ရက်လောက် ဖြစ်တတ်ပါတယ်။ လက်ရှိ အရေပြားအရောင်ထက် ပိုဖြူတဲ့ သို့ ပိုမဲတဲ့ အကွက်ကလေးတွေလည်း ဖြစ်တတ်သလို အသားအရေ လောင်တာတွေလည်း အခန့်မသင့်ရင် ဖြစ်နိုင်လို့ တတ်ကျွမ်းနားလည်တဲ့ ဆရာဝန် သို့ ပညာရှင်နဲ့သာ ပြုလုပ်သင့်ပါတယ်။

ကျန်းမာလှပသော ဘဝတစ်ခု ပိုင်ဆိုင်စေရန် ရည်ရွယ်လျက်

ပွင့်ရည်(ဆေး၂)

Related posts
စားသောက်မှုပုံစံအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံ

ခုခံအားအမြန်ဆုံးတက်စေမယ့် အစားအသောက်(၁၀)မျိုး - Resistance Foods

1 Mins read
ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ ကိုယ်ခံအားစနစ် ကို အမြန်ဆုံးပြန်လည်မြှင့်တင်ပေးနိုင်မယ့် အစားအသောက်များ (Resistance Foods) တွေကတော့… (1)ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်ဖြူမှာပါဝင်တဲ့ Allicin ဆိုတဲ့ဒြပ်ပေါင်းဟာ ကူးစက်ရောဂါများနဲ့ ဘက်တီးရီးယားအချို့ကိုတိုက်ဖျက်နိုင်ပါတယ်။ (2)ချင်း ချင်းမှာပါဝင်တဲ့ Gingerol လို့ခေါ်တဲ့ဒြပ်ပေါင်းကတော့ ရောင်ရမ်းမှုကိုသက်သာစေပြီး ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိများပါဝင်ပါတယ်။ (3)ချဉ်သောအသီး Vitamin…
ကျန်းမာရေး( အ )စားသောက်မှုပုံစံအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံ

နေ့စဉ်ရက်ဆက်အရက်သောက်ခြင်း - Drinking Alcohol Everyday

1 Mins read
အရက် ( Alcohol )ကို နေ့စဉ်သောက်ခြင်းဟာ စိတ်ပိုင်းဆိုင်ရာနှင့် ရုပ်ပိုင်းဆိုင်ရာ ကျန်းမာရေးကို ရေတိုမှာရော၊ ရေရှည်မှာပါ ဆိုးရွားစွာ ထိခိုက်စေနိုင်ပါတယ်။ အရက်ဟာ ခန္ဓာကိုယ်အပေါ် ရှုပ်ထွေးသောအကျိုးသက်ရောက်မှုများရှိပြီး နှလုံး၊ ကျောက်ကပ်၊ အစာအိမ်နှင့် အူလမ်းကြောင်း၊ သွေးကြောစနစ်နှင့် အသည်းကဲ့သို့သော အင်္ဂါများနှင့်…
ကျန်းမာရေး( က-အ )စားသောက်မှုပုံစံအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံ

ထမင်းများများစားခြင်း (Excessive Carbohydrate Intake)

1 Mins read
ထမင်းနဲ့ဟင်းဆိုတာ မြန်မာလူမျိုးတိုင်းရဲ့ အဓိကအစားအစာတစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။ ဒါပေမယ့် ထမင်းကိုအဓိကထားစားကြတာများပါတယ်။ ဒီလိုထမင်းကိုသာအဓိကထား စားကြတဲ့အတွက် ကျန်းမာရေးရှုထောင့်အရ ကောင်းကျိုးများလည်းရှိသလို ဆိုကျိုးများကိုလည်းသိထားသင့်ပါတယ်။ ကောင်းကျိုးများကတော့… (၁) လိုအပ်သောကာဗိုဟိုက်ဒရိတ်အတွက် ကောင်းမွန်သာအစားအစာ ထမင်းဟာ ကာဗွန်ဟိုက်ဒရိတ်ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်အတွက် မရှိမဖြစ်လိုအပ်တဲ့စွမ်းအင်ကိုထောက်ပံ့ပေးပါတယ်။ (၂)အဆီပါဝင်မှုနည်းပါးခြင်း ထမင်းရဲ့သဘာဝကိုက အဆီပါဝင်မှုနည်းတဲ့အတွက် အဆီများတဲ့အစားအစာများကို…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *