All Articlesကလေးကျန်းမာရေးစားသောက်မှုပုံစံမိခင်နှင့်ကလေးကျန်းမာရေးအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံ

ကလေးများအတွက် ဆိတ်နို့၏ ပိုမိုကောင်းမွန်သော အကျိုးကျေးဇူး ၃ ချက်

1 Mins read

ကလေးများအတွက် ဆိတ်နို့၏ ပိုမိုကောင်းမွန်သော အကျိုးကျေးဇူး ၃ ချက်

နို့ သောက်ပါလို့ပြောလိုက်ရင် တော်တော်များများက နွားနို့ကိုပဲ အလွယ်တကူ သတိရတက်ကြတယ်။ လွယ်လွယ်ကူကူ ပေါပေါများများလည်း ဝယ်လို့ရနိုင်တာကို… ဆိတ်နို့က နွားနို့ထက် ပိုပြီးအာဟာရဓာတ်တွေ ပါဝင်တယ်ဆိုတာ လက်ခံထားကြပေမယ့် လက်ဆတ်တဲ့ ဆိတ်နို့ကို လွယ်လွယ်ကူကူ ရနိုင်ဖို့က မလွယ်လှပါဘူး…

တကယ်လည်း ဆိတ်နို့မှာ နွားနို့ထက် ပိုမိုပြည့်စုံတဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေ ပါဝင်ပါတယ်။ ဆိတ်နို့ရဲ့ နွားနို့ထက် ပိုမိုကောင်းမွန်တဲ့ အကျိုးကျေးဇူးတွေအများကြီးထဲကမှ ကလေးတွေအတွက် အဓိက အကျိုးကျေးဇူး ၃ ချက်အကြောင်း ပြောပြချင်ပါတယ်။

၁ ။ လွယ်ကူစွာ အစာချေဖျက်နိုင်ခြင်း

ဆိတ်နို့နဲ့ နွားနို့ရဲ့ အဆီပါဝင်မှုခြင်းတူပေမယ့် ဆိတ်နို့မှာပါဝင်တဲ့ အဆီတွေက နွားနို့မှာပါဝင်တဲ့ အဆီတွေထက် ပိုပြီးသေးငယ်ပါတယ်။ ဒါကြောင့်မို့ ဆိတ်နို့အဆီကို ခနာကိုယ်ကနေ အလွယ်အတူ ချေဖျက်နိုင်တာပဲဖြစ်ပါတယ်။

ဆိတ်နို့က အစာအိမ်ထဲရောက်သွားတဲ့အခါ နူးညံ့ပျော့ပြောင်းတဲ့ နို့ခဲလေးတွေအဖြစ် ပြောင်းလဲသွားလို့ ကလေးတွေရဲ့ ဝမ်းဗိုက်ကို သက်သောင့်သက်ဖြစ်စေပါတယ်။ ရလာဒ်အနေနဲ့ကတော့ ကလေးတွေမှာ အစာမကြေလို့ ဗိုက်အောင့် ဗိုက်နာတာတွေမဖြစ်တော့ပါဘူး။ နှစ်ခြိုက်စွာအိပ်ပျော်စေပါတယ်။

၂ ။ အာဟာရဓာတ်တွေကို ပိုမိုစုပ်ယူနိုင်သည်

ဆိတ်နို့၏ ပရိုတိန်းနှင့် အဆီဓာတ်များက လွယ်ကူစွာချေဖျက်နိုင်သောကြောင့် ကလေးငယ်များ၏ ဦးနှောက်နှင့် ခနာကိုယ် ကြီးထားဖွ့ံ့ဖြီုးဖို့အတွက် လိုအပ်သော အာဟာရများကို ပြည့်ဝစွာ စုပ်ယူနိုင်သည်။ ထို့ကြောင့် ကလေးငယ်များ၏ ဦးနှောက်နှင့် ခနာကိုယ် ကြီးထားဖွ့ံ့ဖြီုးဖို့အတွက် ဆိတ်နို့မှ ကူညီပေးနိုင်သည်။

၃။ ဓာတ်မတည့်ဖြစ်ခြင်းကို လျှော့ချပေးသည်။

ဆိတ်နို့တွင် ဓာတ်မတည်ဖြစ်ခြင်းကို ဖြစ်စေနိုင်သော ပရိုတင်းဓာတ်များ ပါဝင်မှုနည်းပါးသည်။ ဆိတ်နို့တွင် Beta Lactoglobulin နှင့် Alpha S1 casine ကဲ့သိသော ဓာတ်မတည့်ခြင်းကို ဖြစ်စေနိုင်သော ပရိုတင်းဓာတ်များနည်းပါစွာပါဝင်သောကြောင့် ဝမ်းလျှောခြင်း၊ ဝမ်းမာခြင်း၊ အနီ အဖုအပိမ့် များဖြစ်ခြင်းကို လျော့ချပေးနိုင်သည်။

Related posts
စားသောက်မှုပုံစံအခြားရောဂါများ

ဓာတ်မတည့်ခြင်းကို ဖြစ်စေနိုင်သော အစားအစာ များ

1 Mins read
အမျိုးမျိုးသော အစားအစာ များဟာ အချို့သူတွေမှာ ဓာတ်မတည့်မှုဖြစ်စေနိုင်တဲ့ အလားအလာရှိပါတယ်။ အချို့ သောအစားအစာများတွင်ပါရှိသော ပရိုတင်းဓာတ်များကို ကိုယ်ခံအားစနစ်က ပုံမှန်မဟုတ်စွာ တုံ့ပြန်တဲ့အခါ အစားအစာနှင့် ဓာတ်မတည့်မှု ဖြစ်ပေါ်တတ်ပါတယ်။ အဖြစ်များတဲ့ ဓာတ်မတည့်ခြင်းရဲ့ လက္ခဏာများ – ပါးစပ် တစ်ဝိုက် ယားယံခြင်း၊…
ကိုယ်ဝန်ဆောင်နှင့်မိခင် ကျန်းမာရေးမိခင်နှင့်ကလေးကျန်းမာရေး

မေမေတို့အတွက် အမြွှာပူး ရနိုင်သောအခြေအနေများ

1 Mins read
အမြွှာဖြစ်ရခြင်းဟာ မျိုးရိုးဗီဇ၊ ဟော်မုန်းဓာတ်နှင့် ပတ်ဝန်းကျင်ဆိုင်ရာအချက်များ ပေါင်းစပ်လွှမ်းမိုးထားတာ ဖြစ်ပြီး အမြွှာကလေးရစေမယ့် အာမခံချက် သို့မဟုတ် အမြွှာရဖို့ ထိန်းချုပ်နိုင်သော အရာဆိုပြီး မရှိပါဘူး။ အမြွှာပူး ဖြစ်နိုင်ခြေကို တိုးစေနိုင်တဲ့ အကြောင်းရင်းအချို့ရှိပေမယ့် အမြွှာရဖို့ သေချာစေတဲ့ နည်းလမ်း မရှိဘူး ဆိုတာ…
စားသောက်မှုပုံစံသွေးတိုးနှင့်နှလုံးရောဂါအထွေထွေရောဂါများအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံအသည်းအားဆေးများ

အရက် ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးတဲ့သူတွေမှာ ဝှက်ဖဲရှိနေလား ?

1 Mins read
လူတွေက အရက် ကိုခံနိုင်ရည်ရှိတယ် (သို့) အရက်ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးဘူးဆိုရင် ကောင်းတဲ့အရာ ဆိုပြီး မကြာခဏတွေးတတ်ကြပါတယ်။ လူငယ်လူရွယ်တွေမှာဆိုရင်လည်း အဲ့လိုလူကို များများပိုသောက်ဖို့ အားပေးတတ်ကြပြီး ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးတဲ့အတွက်လည်း ချီးမွမ်းတတ်ကြပါတယ်။ အရက်ကို ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးတဲ့သူတွေဟာ သူများတွေထက်ယှဉ်ရင် အရက်ကို ပမာဏများများ…