ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ ကိုယ်ခံအားစနစ် ကို အမြန်ဆုံးပြန်လည်မြှင့်တင်ပေးနိုင်မယ့် အစားအသောက်များ (Resistance Foods) တွေကတော့…
(1)ကြက်သွန်ဖြူ
ကြက်သွန်ဖြူမှာပါဝင်တဲ့ Allicin ဆိုတဲ့ဒြပ်ပေါင်းဟာ ကူးစက်ရောဂါများနဲ့ ဘက်တီးရီးယားအချို့ကိုတိုက်ဖျက်နိုင်ပါတယ်။
(2)ချင်း
ချင်းမှာပါဝင်တဲ့ Gingerol လို့ခေါ်တဲ့ဒြပ်ပေါင်းကတော့ ရောင်ရမ်းမှုကိုသက်သာစေပြီး ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိများပါဝင်ပါတယ်။
(3)ချဉ်သောအသီး
Vitamin C ပါဝင်တဲ့အသီးတော်တော်များများဟာ ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုပိုမိုကောင်းမွန်အောင်ထောက်ပံ့ပေးပါတယ်။
(4)ဘယ်ရီသီး
ဘယ်ရီသီးမှာကတော့ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး အိုမင်းရင့်ရော်မှုနဲ့
ခန္ဓာကိုယ်တွင်း အန္တရာယ်ရှိတဲ့ဓာတ်ပစ္စည်းမျာ းထုတ်လုပ်မှုမှကာကွယ်ပေးပါတယ်။
(5)ဟင်းရွက်စိမ်း
အထူးသဖြင့် သံဓာတ်နဲ့ ဗီတာမင်စီ ကဲ့သို့ ဗီတာမင်နဲ့သတ္ထုဓာတ်များပါဝင်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့
ခုခံအားစနစ်တည်ဆောက်ရေးမှာများစွာအထောက်ကူပြုပါတယ်။
(6)အခွံမာသီးနှင့်အစေ့အဆံ
ဗီတာမင်အီး ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုမြှင့်တင်ပေးနိုင်ပါတယ်။
(7)ဒိန်ချဉ်
ဒိန်ချဉ်မှာ Probiotics လို့ခေါ်တဲ့ အကျိုးပြုဘက်တီးရီးယားများပါဝင်ပြီး ရောဂါပိုးများကိုခုခံကာကွယ်ရာမှာ အဓိကအခန်းကဏ္ဍမှလုပ်ဆောင်ပေးပါတယ်။
(8)နနွင်း
Curumin ဒြပ်ပေါင်းပါဝင်တဲ့အတွက် ချင်းကဲ့သို့အလားတူ ရောင်ရမ်းခြင်းကိုသက်သာစေပြီး
ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိရှိပါတယ်။
(9)မှို
Beta-glucans လို့ခေါ်တဲ့အမျှင်ဓာတ်တစ်မျိုးပါဝင်လို့ မှိုဟာလည်း ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုမြှင့်တင်
ပေးနိုင်ပါတယ်။
(10) လက်ဖက်စိမ်း
Catechin လို့ခေါ်တဲ့သဘာဝဓာတ်ပစ္စည်းပါဝင်ပြီး ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိနဲ့အတူ
ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုထောက်ပံ့ပေးပါတယ်။
myDoctor ရဲ့ ချစ်ပရိသတ်ကြီးတို့လည်း ဒီလိုကျန်းမာရေးအတွက်အထောက်ကူပြုတဲ့အစားအသောက်တွေကို စားပေးဖို့မမေ့ကြနဲ့ဦးနော်
ယခုလိုဗဟုသုတရစရာအကြောင်းအရာတွေကို https://www.facebook.com/myDoctorMyanmar facebook channel နှင့် www.mydoctor.com.mm မှာအမြဲမပြတ်ဝင်ရောက်လေ့လာဖတ်ရှုနိုင်ပါတယ်။
#myDoctor
#teleMedicine #ResistanceFoods