စားသောက်မှုပုံစံအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံ

ခုခံအားအမြန်ဆုံးတက်စေမယ့် အစားအသောက်(၁၀)မျိုး – Resistance Foods

1 Mins read

ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ ကိုယ်ခံအားစနစ် ကို အမြန်ဆုံးပြန်လည်မြှင့်တင်ပေးနိုင်မယ့် အစားအသောက်များ (Resistance Foods) တွေကတော့…

(1)ကြက်သွန်ဖြူ

ကြက်သွန်ဖြူမှာပါဝင်တဲ့ Allicin ဆိုတဲ့ဒြပ်ပေါင်းဟာ ကူးစက်ရောဂါများနဲ့ ဘက်တီးရီးယားအချို့ကိုတိုက်ဖျက်နိုင်ပါတယ်။

(2)ချင်း

ချင်းမှာပါဝင်တဲ့ Gingerol လို့ခေါ်တဲ့ဒြပ်ပေါင်းကတော့ ရောင်ရမ်းမှုကိုသက်သာစေပြီး ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိများပါဝင်ပါတယ်။

(3)ချဉ်သောအသီး

Vitamin C ပါဝင်တဲ့အသီးတော်တော်များများဟာ ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုပိုမိုကောင်းမွန်အောင်ထောက်ပံ့ပေးပါတယ်။

(4)ဘယ်ရီသီး

ဘယ်ရီသီးမှာကတော့ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး အိုမင်းရင့်ရော်မှုနဲ့

ခန္ဓာကိုယ်တွင်း အန္တရာယ်ရှိတဲ့ဓာတ်ပစ္စည်းမျာ းထုတ်လုပ်မှုမှကာကွယ်ပေးပါတယ်။

(5)ဟင်းရွက်စိမ်း

အထူးသဖြင့် သံဓာတ်နဲ့ ဗီတာမင်စီ ကဲ့သို့ ဗီတာမင်နဲ့သတ္ထုဓာတ်များပါဝင်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့

ခုခံအားစနစ်တည်ဆောက်ရေးမှာများစွာအထောက်ကူပြုပါတယ်။

(6)အခွံမာသီးနှင့်အစေ့အဆံ

ဗီတာမင်အီး ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုမြှင့်တင်ပေးနိုင်ပါတယ်။

(7)ဒိန်ချဉ်

ဒိန်ချဉ်မှာ Probiotics လို့ခေါ်တဲ့ အကျိုးပြုဘက်တီးရီးယားများပါဝင်ပြီး ရောဂါပိုးများကိုခုခံကာကွယ်ရာမှာ အဓိကအခန်းကဏ္ဍမှလုပ်ဆောင်ပေးပါတယ်။

(8)နနွင်း

Curumin ဒြပ်ပေါင်းပါဝင်တဲ့အတွက် ချင်းကဲ့သို့အလားတူ ရောင်ရမ်းခြင်းကိုသက်သာစေပြီး

ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိရှိပါတယ်။

(9)မှို

Beta-glucans လို့ခေါ်တဲ့အမျှင်ဓာတ်တစ်မျိုးပါဝင်လို့ မှိုဟာလည်း ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုမြှင့်တင်

ပေးနိုင်ပါတယ်။

(10) လက်ဖက်စိမ်း

Catechin လို့ခေါ်တဲ့သဘာဝဓာတ်ပစ္စည်းပါဝင်ပြီး ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ဂုဏ်သတ္တိနဲ့အတူ

ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုထောက်ပံ့ပေးပါတယ်။

myDoctor ရဲ့ ချစ်ပရိသတ်ကြီးတို့လည်း ဒီလိုကျန်းမာရေးအတွက်အထောက်ကူပြုတဲ့အစားအသောက်တွေကို စားပေးဖို့မမေ့ကြနဲ့ဦးနော်

ယခုလိုဗဟုသုတရစရာအကြောင်းအရာတွေကို https://www.facebook.com/myDoctorMyanmar facebook channel နှင့် www.mydoctor.com.mm မှာအမြဲမပြတ်ဝင်ရောက်လေ့လာဖတ်ရှုနိုင်ပါတယ်။

#myDoctor

#teleMedicine #ResistanceFoods

Related posts
စားသောက်မှုပုံစံအခြားရောဂါများ

ဓာတ်မတည့်ခြင်းကို ဖြစ်စေနိုင်သော အစားအစာ များ

1 Mins read
အမျိုးမျိုးသော အစားအစာ များဟာ အချို့သူတွေမှာ ဓာတ်မတည့်မှုဖြစ်စေနိုင်တဲ့ အလားအလာရှိပါတယ်။ အချို့ သောအစားအစာများတွင်ပါရှိသော ပရိုတင်းဓာတ်များကို ကိုယ်ခံအားစနစ်က ပုံမှန်မဟုတ်စွာ တုံ့ပြန်တဲ့အခါ အစားအစာနှင့် ဓာတ်မတည့်မှု ဖြစ်ပေါ်တတ်ပါတယ်။ အဖြစ်များတဲ့ ဓာတ်မတည့်ခြင်းရဲ့ လက္ခဏာများ – ပါးစပ် တစ်ဝိုက် ယားယံခြင်း၊…
စားသောက်မှုပုံစံသွေးတိုးနှင့်နှလုံးရောဂါအထွေထွေရောဂါများအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံအသည်းအားဆေးများ

အရက် ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးတဲ့သူတွေမှာ ဝှက်ဖဲရှိနေလား ?

1 Mins read
လူတွေက အရက် ကိုခံနိုင်ရည်ရှိတယ် (သို့) အရက်ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးဘူးဆိုရင် ကောင်းတဲ့အရာ ဆိုပြီး မကြာခဏတွေးတတ်ကြပါတယ်။ လူငယ်လူရွယ်တွေမှာဆိုရင်လည်း အဲ့လိုလူကို များများပိုသောက်ဖို့ အားပေးတတ်ကြပြီး ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးတဲ့အတွက်လည်း ချီးမွမ်းတတ်ကြပါတယ်။ အရက်ကို ဘယ်လောက်သောက်သောက် မမူးတဲ့သူတွေဟာ သူများတွေထက်ယှဉ်ရင် အရက်ကို ပမာဏများများ…
စားသောက်မှုပုံစံသွေးတိုးနှင့်နှလုံးရောဂါအလှအပနှင့်နေထိုင်စားသောက်မှုပုံစံ

သရက်သီးဆားရေစိမ် ရဲ့ ကောင်းကျိုး၊ ဆိုးကျိုး

1 Mins read
သရက်သီးဆားရေစိမ် ဟာ ထမင်းမြိန်စေတဲ့ မြန်မာ့ရိုးရာ တို့စရာတစ်မျိုးပါ။ ဒါပေမယ့် သရက်သီးစဆားရေစိမ်စားခြင်းဟာတကယ်ပဲကျန်မာရေးနဲ့ညီညွတ်သလား ? အကျိုးကျေးဇူးတွေရောရှိနေမလားဆိုတာလေ့လာကြည့်လိုက်ရအောင် သရက်သီးဆားရေစိမ်ဟာ Probiotics ကြွယ်ဝတဲ့စားစရာတစ်မျိုးပါ။ ဒါကြောင့်သရက်သီးဆားရေစိမ်ကိုစားချင်းအားဖြင့် ဝမ်းချုပ်ခြင်းကင်းကာ ဝမ်းမှန်စေပြီး အစာအိမ်နှင့်အူလမ်းကြောင်းအတွက်များစွာအကျိုးကျေးဇူးရှိပါတယ်။ သရက်သီးဆားရေစိမ် ဟာ ဗီတာမင် C နှင့် Antioxidant…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *