ကန်စွန်းဥ ဟာ အရသာရှိရုံသာမက ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူးများစွာပါ ရှိပါတယ်။ ကန်စွန်းဥ ရဲ့ ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူးအချို့ကို ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။
1. အာဟာရဓာတ်များ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်ခြင်း
2. ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း (Antioxidant) များကြွယ်ဝခြင်း
3. အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေခြင်း
4. ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို အထောက်အကူပေးခြင်း
5. သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ထိန်းညှိပေးခြင်း
6. သွေးတိုးရောဂါ နှင့် နှလုံးသွေးကြောဆိုင်ရာရောဂါများ ဖြစ်နိုင်ခြေ နည်းစေခြင်း
7. အမြင်အာရုံ ကောင်းစေခြင်း
8. ဦးနှောက်လုပ်ဆောင်ချက်ကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်ခြင်း
9. ခန္ဓာကိုယ်တွင်း ရောင်ရမ်းမှုကို လျှော့ချပေးနိုင်ပြီး ရောင်ရမ်းမှုများကို သက်သာစေနိုင်ခြင်း
10. ကိုယ်အလေးချိန် ထိန်းသိမ်းရာမှာ ကူညီပေးခြင်း
ယခုလိုဗဟုသုတရစရာအကြောင်းအရာတွေကို https://www.facebook.com/myDoctorMyanmar facebook channel နှင့် www.mydoctor.com.mm မှာအမြဲမပြတ်ဝင်ရောက်လေ့လာဖတ်ရှုနိုင်ပါတယ်။
#ကန်စွန်းဥ #sweetpotato
#myDoctor #Telemedicine