ဗီတာမင္စီ၏ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

(၁) ဓာတ္တိုးကာကြယ္ႏိုင္ေသာ ဂုဏ္သတၱိရွိသည္

(၂)ေယာင္ယမ္းျခင္းကိုသက္သာေစသည္

(၃)ေသြးေျကာေယာင္ယမ္းျခင္ကို သက္သာေစသျဖင့္ ေသြးေၾကာပိတ္၍ ေလျဖတ္ျခင္း၊ႏွလံုးေသြးေၾကာပိတ္ျခင္း ကိုကာကြယ္ေပးသည္

(၄)သံဓာတ္စုပ္ယူျခင္းကိုအားေပးသည္

ဗီတာမင္ စီခ်ိဳ႕တဲ့ျခင္းလကၡဏ ာမ်ား

ဗီတာမင္ စီခ်ိဳ႕တျခင္းက

*သြားဖံုးေယာင္ျခင္း

*ေသြးထြက္လြယ္ျခင္း

*ေမာပန္းလြယ္ျခင္း

*အရိုးနားျခင္း

*ေသြးအားနည္းျခင္း တို႔ျဖစ္တတ္ပါသည္

ဗီတာမင္ စီႂကြယ္ဝေသာ အစားအစာမ်ား

ဗီတာမင္စီသည္ ခနၱာကိုယ္တြင္ ပံုမွန္လိုအပ္ေသာ ဗီတာမင္ဓာတ္တမ်ိဳးျဖစ္၍ ဗီတာမင္စီႂကြယ္ဝေသာ အစားအစာမ်ားစာသံုးျခင္းျဖင့္ ျဖည့္တင္းေပးႏိုင္ပါသည္

ထိုအစားအစာမ်ားမွာ

(၁)စေတာ္ဘယ္ရီသီး

(၂) မာလကာသီး

(၃) စပ်စ္သီး

(၄)လိေမၼာ္သီး

(၅) ဖရဲသီး

(၆) သေဘာၤသီး

(၇)အစိမ္းရင့္ေရာင္ရွိေသာ အရြက္မ်ား

(၈)ပန္းေဂၚဖီ

(၉)ကီဝီသီး တို႔ျဖစ္ပါသည္

မယ်တင်(ေဆး-၁)